Super sunde og grønne Klat Pandekager som smager forrygende. De kan serveres med den topping man nu lige har.
De bringer lykke i maverne, både hos børn og voksne. Klat-kagerne er glutenfri, hvis man bruger glutenfri havregryn.
4 pers – eller 2 pers + ekstra til madpakken eller snack.
2 bananer
5 æg
1 håndfuld spinat, frisk eller optøet ( – man kan osse eksperimentere med andet grønt 🙂 )
100 g mandler (blendedes eller males til mel)
100 g havregryn (vælg eventuelt glutenfri havregryn)
2 spsk loppefrøskaller (feks Husk )
1 tsk kanel
1 tsk kardemomme
1 tsk vanillepulver
1 knsp uraffineret flagesalt
Kokosolie til stegning
Topping forslag:
Skyr, græsk yoghurt,
Friske bær. Alle former for hjemmelavet frugt kompot
Lidt honning, ahornsirup.
Fremgangsmåde:
- Blend/mal mandlerne til mel.
- Tilsæt herefter æg, banan, drænet spinat, havregryn og krydderier og blend til en grov masse.(jeg bruger en stavblender ned i skålen)
- Varm lidt kokosolie på panden og lavsmå pandekager med to skeer.
- Steg dem 3-4 minutter på hver side, ved middel varme til de er gyldne.
- Server dem lune, toppet med lidt topping.