Citron Mandler er en skøn og sund snack…
og huset dufter vidunderligt mens man rister dem.
200 g mandler
4 dl vand
1 tsk salt
Marinade
skallen og saft fra en økologisk citron
3 tsk kokosolie (eller anden sund olie)
1/2 teskefuld flagesalt
Et drys frisk kværnet peber
Friske rosmarin kviste (kan udelades)
1 .Opkog vand og salt i en gryde. Kom mandlerne i og tag gryden af blusset.Afkøl dem ca. 15 min.
2. Riv skallen fint og pres saften af citronen. Tilsæt kokosolie, salt og peber.
3 .Smut mandlerne.
4. Rør de smuttede mandler i citron marinaden og lad dem trække på køl natten over.
5. Hæld marinaden fra, og fordel mandlerne og et par rosmarin kviste på en bageplade beklædt med bagepapir.
6. Rist mandlerne i en forvarmet ovn 140-150 grader ca. 20 – 30 min. Eller til de føles gyldne og sprøde.
7. Lad mandlerne afkøle og tørre helt før du kommer dem på glas eller serverer dem.
Det vigtigt mandlerne får nok til de bliver sprøde,men hold skarpt øje så de ikke brænder på (bliver for mørke)
Tips:
Man kan smutte størstedelen ved at “nuldre” dem i et rent viskestykke.
Børn elsker at hjælpe til med at smutte mandler.
Historiens vingesus
Skønne gamle redskaber
Når man kun skal bruge saften fra et par enkelte citrus frugter, er dette gamle redskab meget mere praktisk, end alle de moderne el dimser.
Se osse Rittas Saltmandler, Brændte mandler og Søde & Saltede mandler